Som publik till en orienterings-tävling har man tidigare genom åren kunna se deltagarna springa iväg vid startlinjen för att sedan kunna se dem komma tillbaka vid mållinjen när loppet är klart. Tekniken har idag gjort att möjligheterna till att kunna följa de olika loppen har ökat. Något som för sporten allt närmare en riktig publiksport. Tekniken gör det nämligen möjligt att på stora skärmar kunna följa loppets deltagare i realtid. Teknik som har använts i de större loppen.  Som förening kan man på detta sätt alltid hålla sig uppdaterad på sina egna lag och som supporter se hur ens favoriter ligger till i tävlingen.

Orienteringen har under årens lopp förändrats och modifierats till det bättre. Hur det var förr och hur det fungerar idag kan man lösa mer om i artikeln här. Förändringarna har delvis gjort att man har fått fler utövare, och idag är sporten populär bland många.

Lukta gott efter träningen

Att träna och springa lopp inom orientering tar tid i vardagen. Något som naturligtvis inte är ett problem när man älskar sporten. Men ibland händer det att orienteringen krockar med vardagen. Som när man direkt efter ett lopp har blivit bjuden på festligheter. En alternativ lösning är att ta med sig ombyteskläder, för att kunna duscha på plats och sen åka direkt till partajet. Eftersvettningarna kan man lösa med lite parfym.  Den som är riktigt förberedd försöker att ordna en del av förberedelserna redan under loppet. Som att strunta i att duscha och spreja på parfym strax innan loppet är klart. Gör man på detta sätt vill man inte ta med sin parfym man har hemma, i fall något skulle hända. Istället inhandlar man för ändamålet, klicka här för att hitta ett alternativ.