Hockeyspelaren Peter ”Foppa” Forsberg föddes år 1973 i Örnsköldsvik och har kommit att bli ett utav de största namnen inom hockeyeliten – så det är inte så konstigt att han nu välkomnas in i Hall of Fame i Toronto!

Vi har tidigare skrivit om vintersport, vilket du kan läsa mer om här, och om det är något som verkligen hör vintern till så är det hockey. Och om man pratar om hockey, ja då tänker man genast på Foppa, eller Peter Forsberg som han egentligen heter, för under alla sina år som hockeyspelare så har han varit en riktig stjärna. Vilket just precis därför gör att vi inte alls förvånas över att han nu valts in i Hall of Fame i Toronto för sina insatser i rinken. Så här säger hans bror Roger Forsberg till tidiningen Allehanda:

– Jag är jättestolt. Han har gjort det fantastiskt bra, inte bara som spelare utan även som föredöme och ambassadör för Modo. Visst att hockeyn har gått bra, men han är även en så bra person på sidan av. Det är jag mest stolt över.

Foppas karriär

Peter ”Foppa” Forsberg började sin karriär i rinken redan som 5 åring, men då var det mest för att han tyckte om att åka skridskor. Det var nämligen inte förrän han vid 16 års ålder debuterade i Modo som han verkligen gick in helhjärtat för sporten – och sedan dess har hans stjärna bara lyst starkare. För det var inte kort efter hans inträde i elitserien som han blev värvad till de ”riktiga” hockeyligorna i USA – och där har hans karriär florerat tack vare hans hådra tränande och stora fokus på isen. Så det är verkligen ingen slump att just Foppa förärats att få träda in i Hall of Fame, och allt vi kan och vill säga är: Ett stort Grattis grabben, det här har du verkligen förtjänat!