Det kan vara svårt att hitta möjligheterna till att idrotta på vintern. Med ett hårt klimat som finns i Sverige så är det inte alltid som man kan springa i skogen och orientera med flera decimeter snö och flera minusgrader. Det är ändå viktigt att hålla formen även när vädret ställer till det, därför kan man lista de idrotter som fungerar bra på vintern också.

Det knepiga med säsongsträning är just att det är låst till en säsong många gånger. Med det innebär att vintersporter är svåra att hålla igång under sommaren och sommarsporter på vintern. Löpträningen kan exempelvis stanna av lite på vintern då många inte är jätteglada i att springa på löpband och likaså med cyklingen. Men det finns lösningar på det mesta och många sporter erbjuder att spela inomhus och vissa är till och med helt under tak, året runt.

Sporter som alltid är möjliga

Inomhussporter har utvecklats mycket i Sverige och det handlar självklart om att man måste anpassa idrotten till våra säsonger. Säsongssporter är ofta populära och främst skidsporten, det som är synd här är att man måste ha tillgång till speciella anläggningar för att kunna träna på sommaren. Alternativet är att åka utomlands för att åka skidor, en kostsam affär alltså. Det finns dock inomhussporter som både är roliga och kan spelas året runt. En sådan sport som även är otroligt populär är innebandyn, hos Innebandybutiken.se köper man all utrustning. Med innebandyn får man möjligheten att springa och koordinera klubba och boll samtidigt. Det är alltså en sport som är bra för att behålla konditionen men också för att hålla sig skärpt. Såhär står det om landets populäraste inomhussport:

Innebandyn fortsätter att växa och är fortsatt landets största inomhusidrott. I år har antalet licensierade innebandyspelare ökat med 1 800.

Totalt finns det nu 124 659 licensierade innebandyspelare. 27 procent av dem är kvinnor och 67 procent av dem är 16 år eller yngre.(Läs hela artikeln på VLT,se)

Det är alltså en sport som är populär hos både tjejer och killar och det har främst blivit en större idrott för tjejer.  De är också yngre så det positiva i det är att det kan fortsätta att spridas. Lagsporten har också blivit populär på arbetsplatsen som en aktivitet tillsammans. Om det inte är det så är det en utmärkt sport att rekommendera.