Allt för ofta ser man att det står bilar intill motionsspåret. Det är som att den enda motionen som betyder något är den som känns och är planerad. Men det går att argumentera för att det är just vardagsmotionen som gör det bästa för kroppen. Att ta cykeln till jobbet, motionsspåret eller liknande är helt klart till din kropps fördel. Varför skulle man egentligen ta bilen, den släpper ut alldeles för mycket avgaser och ger inte din kropp den motion den verkligen behöver. Det kan vara något motsägelsefullt att ta cykeln just till orienteringstävlingen, och det för flera anledningar.

en cykel står i cykelstället

Att ta cykeln till jobbet har många förstått att det är till allas fördel. Bland annat får man motion med naturen utsätts inte för onödiga avgaser. Avgaser som är helt onödiga kan man helt enkelt leva utan. Men något som definitivt är helt absurt är att ta bilen till elljusspåret för en löprunda. Det är självfallet så att man tjänar på att ta cykeln till motionsspåret på fler än ett sätt. Så sätt er och börja trampa och ställ in cykeln i cykelboxen.

Fördelarna med att ta cykeln istället:

  • Uppvärmning inför löpturen eller orienteringstävlingen är absolut det viktigaste. Hur gör man då för att få den bästa uppvärmningen innan ett lopp? Jo, man tar cykeln! Att cykla är skonsamt för kroppen men får fortfarande upp personens flås, något som behövs för att man ska bli ordentligt uppvärmd på ett bra sätt.
  • Du sparar på naturen och de flesta naturmänniskor har ju en förkärlek för naturen, vad skulle man annars ha att njuta av på löpturen?
  • Många gånger går det snabbare att ta cykeln från punkt A till punkt B och därför kan det vara en fördel om man vill komma fram snabbare. Man slipper nämligen ofta trafikljusen och har små och direkta vägar till platsen man ska till. Bilvägar är betydligt större och krångligare att anlägga och har ofta ett längre avstånd.
  • Det är billigare, självklart en viktig punkt på fördelarna. Du slipper betala bränsle i form av dyr bensin och den enda kraften som behövs är din egna. Slipp onödigt slitage på bilen och onödiga kostnader i form av bränsle och underhåll.

Bra ställen att parkera

Att åka till motionsspåret med cykel har sina klara fördelar och just att placera sin cykel lite var som helst är en klar fördel. Med bil så måste man hitta en lämplig plats och då blir det ofta på en gräsmatta och inträngd mellan andra bilar. Istället kan man ta cykeln och använda sig av Cykelboxens enkla lösningar. Varför inte ett litet hus till cykeln så den slipper bli nedkyld under tiden som du springer, eller till och med snodd. Den enda nackdelen som man kan se just med cykeln är nog att den är något lätt att sno för den som önskar. De är inte speciellt tunga och låsen är ofta bristfälliga. Då skulle det vara skönt att ha en lösning som finns på Älvsjö station, med ett helt cykelhus till ens befogenhet.