Höst och vinter har en klar märkbar effekt på vår hy, den blir inte bara torr och narig den kan flamma upp och bli irriterad av det påfrestande vädret. Kvinnor har ofta en hel del krämer som skyddar och mjukar upp huden medan männen härdar ut, med rakning och vad allt det innebär. Just rakningen är en påfrestande syssla som män gör flera gånger i veckan, kvinnor har också rakning som är påfrestande på huden men tar dock hand om huden bättre efteråt. Detta gör kylan och det hårda klimatet mot vår hy:

”När det blir minusgrader ute är det bäst är att smörja in sig flera timmar in-nan utgång. Fukt kan frysa i huden och orsaka spruckna ytliga blodkärl. Människor med naturligt fet hy tycker ofta att de har dragit en genetisk nitlott, men enligt hudterapeuten är fet hy bland det bästa man kan ha.

– En tunn, finporig hy har alltid problem under vintern. Fet hy håller bättre, får färre linjer och har oftast inga problem alls.”

Motverka torr hud

Trots alla de element som männen utsätts för så är det inte omöjligt för dem att lyckas mjuka upp sin hud betydligt. Dels så kan man följa länken till http://www.grooming.se/varumarken/gillette.html och skaffa alla de produkterna som hjälper huden att återfuktas. Det skulle inte heller skada att skaffa en riktigt bra hudvårdsserie för män, allt från sköljning till krämer skall ingå i serien för att få bästa effekt. Så se till att hålla huden återfuktad och glad på vintern så slipper man både sprickor och torra kinder, glöm inte heller att skydda mot kylan med bland annat halsduk och mössa.